Vorige pagina

Zomers wijnweekend

Direct boeken
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
 • Van vrijdag 2 tot maandag 5 augustus 2024
 • Verblijf in wijnhotel Weinträume
 • De complete wijnbeleving bij het Bürgerspital
 • Stadswandling in de hoofdstad van Weinland Franken: Würzburg
 • Hofschoppenfest met lunch bij Weingut A. Keller
 • Magische begeleide wijnbergwandeling
 • Rondleidingen met deskundige gidsen ter plaatse
 • Wijncultuur beleven op de e-bike

Zin in een nagenoeg volledig verzorgd lang weekend in het teken van de Beierse wijncultuur, met reisbegeleiding? Boek dan deze heerlijke 4-daagse reis van vrijdag 2 augustus tot maandag 5 augustus 2024. De groep is maximaal 12 personen groot (de reis gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen). Ook leuk om bijvoorbeeld de zomervakantie te starten of af te sluiten als tussenstop. De heen- en terugreis is op eigen gelegenheid.  

Wijnliefhebbbers voelen zich snel thuis tijdens deze afwisselende reis in het lieflijke Fränkische Weinland. Je verblijft midden tussen de wijnbergen in het hotel Weinträume dat gerund wordt door de wijnbouwfamilie Bauer. De reisleider is er om te zorgen dat je vanaf het moment van aankomst op vrijdagmiddag, geheel ontspannen kunt genieten van de mooiste plekken en de beste Beierse wijnen.   

Eigenzinnig, sprankelend, zonnig en gezellig. Dit zijn enkele woorden die de mensen, de streek en de wijnen in het Fränkische Weinland treffend omschrijven. De teelt van druiven speelt hier al meer dan 1200 jaar een belangrijke rol. Wereldberoemd zijn de Silvanerdruif en de Bocksbeutelfles die uit deze regio komen. In deze wijnstreek worden voornamelijk witte druivensoorten verbouwd (ongeveer 80 procent).

Franken staat daarnaast bekend om de prachtige oude, ongeschonden middeleeuwse plaatsen. Het middelpunt van het Fränkische Weinland is Würzburg met o.a. het UNCESCO werelderfgoedpaleis de Residenz. Op zaterdag ga je te voet deze stad verkennen en proeven. De zondag springen we op de fiets voor een magisch mooie route tussen de wijnbergen en de oevers van de Main.

Laat je verrassen door dit betoverend mooie gebied in het noordelijke deel van Beieren!

Reisbeschrijving

Dag 1 (vrijdag): Aankomst en introductie in Thüringsheim

In de middag vanaf 15 uur kun je inchecken en ben je welkom bij wijnbouwfamilie Bauer in Thüngersheim, een oud dorpje dat 10 kilometer ten noorden van Würzburg ligt. De afstand van Utrecht naar Thüngersheim is 510 kilometer, met de auto ongeveer 5,5 uur rijden.  
Het gezellige, sfeervolle Winzer Gästehaus (= wijnbouwershotel) Weint-Träume is de perfecte uitvalsbasis voor een eerste kennismaking met de wijncultuur in Franken. Nadat je je geïnstalleerd hebt, geeft reisleider Peter rond 16.30 uur, onder het genot van koffie/thee met gebak, een uitleg over het progamma van dit wijnweekend.

Hierna neemt de gastvrouw, Monica Bauer, ons mee naar de wijnbergen. Ze geeft uitleg over de druiventeelt en vertelt over het uitzichtspunt 'Terroir f' tijdens een wandeling van ongeveer een uur. Net zoals bij de andere rondleidingen, spreken de gidsen Duits. Reisleider Peter kan als het nodig is op elk moment als tolk fungeren.

Na de wandeling genieten we midden in de natuur en tussen de druivenranken van het avondeten, natuurlijk met bijpassende huiswijnen. Dit is tevens een mooie gelegenheid om je medereizigers beter te leren kennen. 

Ieder kan later de avond naar eigen inzicht afsluiten. Bijvoorbeeld met een laatste proost van de dag op het terras bij het hotel.   

Dag 2 (zaterdag): Würzburg: stadswandeling, rondleiding en wijnproeverij

Na het uitgebreide ontbijt gaan we om 9.15 uur al op pad. In Thüngersheim stappen we op de trein naar Würzburg. Om 10.30 uur start de wandeling onder leiding van een stadsgids, langs de belangrijkste bezienswaardigheden. 
Het is genieten van de mooie uitzichten en vele verhalen welke tot de verbeelding spreken. Een absoluut hoogtepunt is de Residentie van Würzburg: dit staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is een imposant paleis met een schitterende tuin. Dit verleidt je waarschijnlijk tot een langer verblijf (in de middag is daar tijd voor), maar de wandeltocht gaat verder naar de oude brug over de Main. Hier op de brug mag geen gemotoriseerd verkeer komen en is het uitzicht formidabel. Om 12.30 uur is het einde van de stadswandeling. Tot 15.30 uur is het programma vrij om naar eigen behoefte de oude binnenstad nog wat nader te verkennen en/of iets te gaan eten.   

Om 15.30 uur wordt iedereen verwacht bij het ' Weinhaus/Vinothek'  van Bürgerspital zum Heiligen Geist. Daar dalen we vanaf 16 uur af in de wijnkelders. Een gids leidt ons door één van de indrukwekkendste en mooiste wijnkelders van Duitsland (met 160 houten vaten).

De rondleiding gaat verder door de gewelven naar de schatkamers van de wijnmakerij en naar het moderne gedeelte. En als klap op de vuurpijl kom je bij de oudste fles wijn ter wereld, uit het jaar 1541 na Chrisitus. Tenslotte wordt het bijzondere verhaal en het doel achter de stichting Bürgerspital verteld: een stichting welke in 1316 is opgericht met een tehuis voor de verzorging en verpleging van armen en zieken.

Na de rondleiding wacht je een uitgebreide proeverij met 6 verschillende Bürgerspitalwijnen. De wijnproeverij gaat gepaard met heerlijke 'Kleinigkeiten zum Wein' .  

Naar verwachting sluiten we rond 20 uur het programma van vandaag af. Natuurlijk staat het je vrij om op deze zomeravond de gezelligheid van de stad op te zoeken. Of je kiest nu al voor de treinboemel terug naar hotel Weinträume om daar rustig terug te kijken op deze inspirerende dag in Würzburg. 

Dag 3: (zondag): E-biketour: Main und Wein

John F. Kennedy verwoordde het heel treffend: "Er gaat niets boven het plezier van een fietstocht," Deze zondag wordt een heerlijke afwisselende dag door het Fränkische Weinland, fietsend langs de mooie Main. Na de nodige energie voor lijf en leden te hebben getankt tijdens het ontbijt stappen we rond 10 uur op de e-bikes. Deze worden bij het hotel afgezet en in de middag na afloop weer opgehaald.

De eerste tussenstop is al na 5 kilometer voor het eerste pareltje op onze route. Hier kunnen we immers niet omheen: Schloss Veitshöchheim met de mooiste Rokokotuinen van Europa. Hierna steken we de Main over naar Margetshöchheim om de noordelijke route van de Mainradweg naar Karlstadt te volgen. We bekijken het oude centrum van Karlstadt waar de prachtige gebouwen en idyllische smalle straatjes en stadspleintjes een lust voor het oog zijn.  

Voor de lunch gaan we de binnenlanden in. We fietsen op en af naar het 6 kilometer verderop gelegen plaatsje Eußenheim. Daar maken we kennis met de gezelligheid van het Hofschoppenfest bij Weingut A. Keller. De romantische binnenhof vormt een prachtig decor, voor het proeven van een 'Schoppen'  wijn en Fränkische specialiteiten.

Vanaf het Hofschoppenfest is het ongeveer nog een uur fietsen naar waar we vanmorgen zijn gestart. Even na 15 uur zullen we terug zijn en kan ieder zich in het hotel rustig gaan klaarmaken voor de afsluitende programma-onderdelen van vandaag.

Om 16.30 uur wacht je een rondleiding met gids door de parel van Thüngersheim, de 'WeinKulturGaden'. Je krijgt het verhaal te horen over de zes overgebleven bijzondere huisjes van dit voormalige kerkenfort (Kirchenburg) uit de late middeleeuwen. Van oudsher hadden dit soort kerken een vestingfunctie voor de bescherming van de inwoners. Na een uur sluiten we in stijl af met een wijntoast. Daarna is het rond 18 uur tijd voor een 2 gangendiner diner in het tegenover liggende restaurant Zum Bären met keuze uit typisch Fränkische gerechten.  

Aan het einde van het diner kijken we nog even terug op de afgelopen dagen en neemt reisleider Peter afscheid van de groep. Voor de groep rest nog één avond en nacht in hotel 'Winzer Gästehaus Wein-Träume. 

Dag 4 (maandag): Vertrek uit Thüngersheim/einde van het zomerse wijnweekend

Vandaag is het de laatste dag in het mooie Thüngersheim. Na het ontbijt kun je uiterlijk om 11 uur uitchecken. Hopelijk tot een volgende keer bij een reis van Bavariatrips! 

Aanvullende informatie

 • We wijzen je hierbij op het belang van een reisverzekering en een annuleringsverzekering. Mocht je hier advies over willen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.   
 • Duitsland in het algemeen en zeker ook Beieren, is het land van contant geld. Het advies is daarom niet volledig op pinbetalingen te vertrouwen.

Vervoer

 • Het vervoer is op eigen gelegenheid. De afstand naar Thüngersheim is vanaf Utrecht 510 kilometer. De route is nagenoeg geheel over snelwegen. De normale reistijd is ongeveer 5,5 uur. 
 • Een goed alternatief voor de auto is het openbaar vervoer met een overstap in Würzburg. Vanaf het treinstation in Thüngersheim is het een kwartier lopen naar het hotel. We informeren en adviseren je graag over de mogelijkheden van het openbaar vervoer. 
 • De verplaatsingen op de plaats van bestemming zitten in de reis inbegrepen. Dat is het vervoer per trein op dag 2 naar en van Würzburg en de fietstocht met e-bikes op dag 3. 

Inspanningsniveau

Voor deze reis is een normaal inspanningsniveau van toepassing. De inspanningen bestaan uit een wandeling door de wijnbergen, een stadswandeling en een e-biketour.  
Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie en het bespreken van wat mogelijk is.

Reisinformatie Duitsland/Beieren

Gebruik de link hieronder om nuttige informatie en tips over je vakantiebestemming Duitsland te vinden. De nadruk ligt op reiswaarschuwingen, paspoort- en visumregels, geld, contactadressen, communicatie en klimaat.

REISADVIES DUITSLAND

De reisleider

De reisleider is Peter van den Boom. Peter is samen met zijn vrouw Carmen, eigenaar van Bavaratrips: "Ik ben opgegroeid en woonachtig in Heeswijk-Dinther. Groot liefhebber van de reisbestemming Beieren. Ik heb er talloze vakanties doorgebracht en heb me jarenlang verdiept in alles wat met Beieren te maken heeft. In 2018 ben ik onder de naam Beleef Beieren begonnen als bemiddelaar tussen eigenaren van Beierse vakantie accomodaties en Nederlandse reizigers. Sinds 2021 ben ik gecertificeerd reisleider. In juli 2023 zijn Carmen en ik met Bavariatrips gestart voor het samenstellen en begeleiden van  (groeps)reizen naar het altijd weer verrassend mooie Beieren. 

Het prachtige Weinland Franken ofwel het Fränkisches Weinland is misschien niet de bekendste wijnstreek van Duitsland, maar je gaat tijdens het zomers wijnweekend ontdekken dat dit wel tot de mooiste wijnregio's behoort. Het zijn de wijnbergen langs de kronkelende Main, maar vooral ook de magnifieke middeleeuwse plaatsjes en de verhalen achter de rijke historie van de wijnbouw in Franken! 

Ik ben direct al na de boeking van deze bijzondere wijnreis jouw steun en toeverlaat. Alles met het doel je zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen, zodat je optimaal kunt genieten."

Boekingen/kamers/prijzen

Boeken is mogelijk tot 6 weken voor aanvang van de reis, dat is tot 21 juni 2024. 

Na je boeking via www.bavariatrips.nl krijg je de bevestiging in je mailbox. Hiermee krijg je ook toegang tot de persoonlijke, voor jouw boeking bestemde pagina. Als je de hoofdboeker bent en daarmee ook voor anderen geboekt hebt, staat het je natuurlijk vrij om je persoonlijke pagina te delen met je medereizigers. Binnen 2 werkdagen na de boeking krijg je op je persoonlijke pagina de definitieve boekingsdocumenten en een verzoek voor de 35 procent aanbetaling. 

De reisleider zorgt daarna dat je via de persoonlijke pagina up to date wordt gehouden. Zo zorgt Bavariatrips ervoor dat je je goed voorbereid en goed geïnformeerd kunt verheugen op deze prachtige reis naar het Fränkische Weinland.  

Neem contact met ons op als het aantal personen waarvoor je wilt boeken niet uitkomt met de beschikbare kamers! Dan kijken we samen, want het is goed mogelijk dat we nog extra of andere kamers kunnen regelen.   

De prijzen per persoon voor het hele pakket zijn op basis van de kamerkeuze in het hotel: voor een 2 persoonskamer 550,- euro per persoon en op basis van een 1 persoonskamer 630,- euro per persoon. Dit is exclusief reserveringskosten ad 25,- euro per boeking. Daarnaast wordt de bijdrage calamiteitenfonds van 2,50 euro per boeking en de bijdrage SGR van 5,- euro per persoon in rekening gebracht. 

Reis locatie

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen inclusief ontbijt in hotel Weinträume
 • Koffie/thee met gebak bij aankomst op vrijdag
 • Wijnbergwandeling met gids op vrijdag
 • Brotzeit inclusief 2 consumpties vrijdagavond
 • Vervoer per trein tussen Thüngersheim en Würzburg vice versa
 • Stadswandeling Würzburg
 • Rondleiding wijnkelders Bürgerspital
 • Wijnproeverij inclusief hapjes in Weinhaus Bürgerspital
 • E-bike huur zondag
 • Lunch bij Hofschoppenfest op zondag
 • Rondleiding WeinKulturGaden Thüngersheim
 • Van aankomst op vrijdag tot zondagavond begleiding door reisleider
 • Fränkische specialiteitendiner op zondag

Niet inbegrepen

 • Reis- en annuleringsverzekering (dringend advies dit zelf te regelen)
 • Heen- en terugreis
 • Niet genoemde maaltijden (lunch op zaterdag) en dranken (behalve bij de proeverij)
 • Fooien

Data en prijzen per persoon

calender BeginEindeAant. deelnemersPrijsinfo
02-08-202405-08-2024Min 6, max 12Vanaf € 550,-
Heeft u andere wensen? Reis op maat

Hotels

Winzer Gästehaus Wein-Träume

Geniet van een charmant, modern wijnhotel bij de familie Bauer, waar je een heerlijke vakantie zult doorbrengen.

Reis boeken!

Hulp nodig?

App of mail ons

whatsapp06-23437570

email info@bavariatrips.nl