Vorige pagina

Oktoberfestreis München 2024

Direct boeken
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
 • 3 daagse verzorgde reis van 26 TOT 28 SEPTEMBER 2024.
 • De complete beleving van het OKTOBERFEST in de Armbrustschützenzelt op de WIES'N
 • Start van het programma in BEIERS 'Gasthaus zum Erdinger Weißbräu'
 • Rondleiding bij 's werelds bekendste Weißbierbrouwerij ERDINGER Weißbräu
 • BIERPROEVERIJ en Brotzeit aansluitend op de rondleiding
 • Inclusief reisbegeleiding

Welkom in Erding en München! Geniet eind september 2024 van de absoluut unieke sfeer op het grootste volksfeest ter wereld: het Oktoberfest in München. Tijdens deze 3 daagse reis word je op dag 2 helemaal ondergedompeld in het grootste en gezelligste volksfeest ter wereld. Het Oktoberfest is onderdeel van de rijke Beierse biercultuur. En bier is  onderdeel van het leven in Bayern. Er is niets beters dan elkaar ontmoeten in een Biergarten of in een authentiek Brauhaus en te proosten op het leven. Daarom hebben we op de dag van aankomst een bijzondere kennismaking met de Beierse biercultuur toegevoegd. Dat houdt in dat je aan het eind van de middag het Gasthaus/Brauhaus van de Erdinger Weißbräu gaat bezoeken. En aansluitend word je in de wereldberoemde brouwerij van Erdinger Weißbräu verwelkomt voor een rondleiding en bierproeveriij. 

Je overnacht in het moderne Motel Einstein. Er is een ontbijtruimte, maar voor het overige zul je op een andere locatie genieten van de Beierse keuken. Het motel bevindt zich aan de rand van Erding, een voorstad van München. Met de rechtstreekse trein vanaf station Erding (het station ligt op ongeveer 15 minuten loopafstand van het motel) sta je in ongeveer 45 minuten op het station bij de Wies'n (het Oktoberfestterrein).  

Reisbeschrijving

Dag 1 (donderdag): Aankomst in Erding l Inchecken Motel Einstein I Kennismaking l Erdinger Weißbräu

Reis op eigen gelegenheid naar Erding (kijk hieronder bij 'vervoer' naar de mogelijkheden voor het bijboeken van de heen- en terugreis). Vanaf 14 uur zijn de kamers in Motel Einstein klaar om in te checken. Je reisleider van Bavariatrips, Peter van den Boom, is daar aanwezig om je op te vangen en welkom te heten. Het moderne Motel Einstein llgt aan de rand van Erding, een stad op ongeveer 35 kilometer ten noordoosten van München. Erding is internationaal vooral bekend van de Erdinger Weißbierbrouwerij. 

Om 15.15 uur verzamelen we beneden in de motellobby om samen uiterlijk om 15.30 uur te kunnen vertrekken naar Gasthaus zum Erdinger Weißbrau in de Erdinger Altstadt. We lopen in ongeveer 15 minuten naar het station Erding en nemen dan het laatste stukje (5 minuten) de trein naar het centrum. Deze trein is de S2, een belangrijke lijn. Dit is immers de rechtstreekse verbinding tussen Erding en de Wies'n (het Oktoberfestterrein). 

In het authentieke Beierse Gasthaus zum Erdinger Weißbräu kom je alvast in de stemming met een glas welkomstbier - Zum Wohl! - en een korte toelichting op het programma van deze reis. Hierna is er de gelegenheid om je reisgenoten beter te leren kennen onder het genot van een lekker warm gerecht uit de Beierse keuken. Rond 17.30 uur vertrekken we met de buslijn 540 om even later uit te stappen bij één van de bekendste brouwerijen ter wereld: de Erdinger Weißbräu Privatbrauerei. 

Van 18 tot 21 uur gaan we beleven waarom Erdinger het meest geliefde Weißbier ter wereld is. Tijdens de rondleiding door de brouwerij kijken we mee over de schouders van de meesterbrouwer. Het wordt een boeiende en informatieve reis door de wereld van ERDINGER Weißbräu. Daarna is het samen heerlijk genieten van verschillende soorten Weißbier en een bijpassende Brotzeit. Natuurlijk ontbreekt de Weißwurst en de Pretzel niet!

Bij Erdinger Weißbräu eindigt het programma voor deze dag. De taxi staat klaar, zodat je binnen enkele minuten weer terug bent bij Motel Einstein. We kijken uit naar morgen. Dan start het programma al vroeg om optimaal te kunnen genieten van het Oktoberfest.  

Dag 2 (vrijdag): De complete Oktoberfestbeleving op de Theresienwiese

Vandaag is de dag van het Oktoberfest op de Wies'n. Hier komt geen volksfeest ter wereld ook maar in buurt. De voorpret begint deze ochtend al vroeg: de Dirndls en Lederhosen kunnen uit de koffers!

Het ontbijtbuffet staat al vanaf half 8 klaar. Dat is prettig, want om 8.15 uur stappen we de deur om op tijd af te kunnen reizen vanaf Bahnhof Erding. Voor het Oktoberfest stappen we uit bij de halte 'Hackerbrücke'. Vanaf dit station is het een kwartiertje lopen naar het Oktoberfestterrein. Daar wachten we even op het altijd opwindende moment dat de poort opengaat en de meute niet weet hoe snel ze een plaats moeten bemachtigen in één van de tenten. Maar voor ons is dat geen probleem. Immers van 10 tot 16.15 uur uur is er voor ons allemaal een plek gereserveerd in de Ambrüstschützenzelt.

In de tent ontvangt eenieder van de reisleider waardebonnen ter waarde van 50 euro. Dit bedrag staat gelijk aan ruim 3 gevulde bierpullen. Het is goed om te weten wat het Duits is voor een pul met 1 liter bier: EIN MAß. Tijdens het drinken van je eerste Maß van de dag, kun je nog rustig de eerste indrukken op je in laten werken in deze immense biertent. Reisleider Peter blijft in de ochtend aanwezig en kan je in groepjes een korte rondleiding geven langs de highlights op de Wies'n. 

Het Oktoberfest is in 1810 ontstaan ter gelegenheid van het huwelijk tussen kroonprins Ludwig von Bayern en prinses Theresien von Sachsen-Hildburghausen. Het was een volksfeest met veel vermaak zoals paardenrennen. Door de groei van München en de liefde voor traditie en bier, is het uitgegroeid tot een gigantisch evenement. In 2023 kwamen er 7,3 miljoen bezoekers tijdens 18 dagen Oktoberfest. De naam de Wies'n komt van prinses Theresien. Ze heeft haar eigen naam verbonden aan de vlakte waar het allemaal te doen is. Zo ontstond de Theresienwiese. In de volksmond heet het de Wies'n. Op de Wies'n nemen we plaats in de Armbrustschützenzelt (de tent van de handboogschuttersgilden), waar je kunt genieten van het heerlijke Paulaner Oktoberfestbier uit München. Op de Wies'n gelden verschillende regels. Er mag bijvoorbeeld alleen bier worden getapt van Münchener bodem. Dat betekent dat er 6 verschillende brouwerijen bier leveren. Elke tent heeft één merk. Over het Oktoberfestbier: dit is speciaal voor de gelegenheid gebrouwen. Het heeft een moutige, zachte unieke smaak, voortreffelijk voor elke bierliefhebber.

Door de gezelligheid, muziek, de saamhorigheid en de geweldige sfeer vliegt de tijd voorbij. Om 16.15 uur zit de tijd erop en word je verzocht plaats te maken voor een volgende groep. Na de tijd in de  Armbrustschützenzelt is het programma vrij. Reisleider Peter is om 16 uur bij de uitgang van de tent aanwezig om je van tips te voorzien als je niet goed weet wat nu te gaan doen. Afhankelijk van hoeveel energie je nog hebt, zijn er verschillende mogelijkheden om je te vermaken op de Wies'n. Een alternatief is het prachtige oude centrum van München te gaan verkennen. Natuurlijk heb je altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de terugreis naar Erding. 

Tegen de honger adviseren we je een keuze te maken uit één van de vele eettentjes/kraampjes op de Wies'n. In de stad zijn minder mogelijkheden en kan het zomaar zijn dat op dit tijdstip van de dag Oktoberfestvierders worden geweerd.

Uiteindlijk zal iedereen de dag op zijn of haar manier afsluiten. Iedereen kan in ieder geval tot laat in de avond weer comfortabel met de S2, in Erding belanden om te gaan genieten van een  welverdiende nachtrust. 

Dag 3 (zaterdag): Uitchecken Motel Einstein l Terugreis

De uitchecktijd is uiterlijk 10 uur. Met de ingepakte bagage en nieuwe ervaringen, gaat de reis terug naar Nederland. Reisleider Peter neemt afscheid van je en zwaait je uit.

Mocht je je verblijf willen verlengen, bijvoorbeeld om nogmaals naar de Wies'n te gaan of München te ontdekken, laat het ons dan weten. Dan kunnen we kijken of er een nacht voor je bijgeboekt kan worden. 

Toelichting op het programma

 • Indien het minimumaantal deelnemers van 8 niet wordt bereikt, kan de reis tot 35 dagen voor aanvang door Bavariatrips worden geannuleerd.
 • Mocht je nog geen (doorlopende) reisverzekering hebben, dan raden we je sterk aan een reisverzekering af te sluitien. Ook raden we een annuleringsverzekering aan. 
 • Over fooien (Trinkgeld): in Duitsland is het gebruikelijk fooien te geven. Fooien zijn in alle gevallen een uiting van tevredenheid en worden door de ontvangers beschouwd als een persoonlijke erkenning voor de verleende service. 
 • Duitsland in het algemeen en zeker ook Beieren, is het land van contant geld. Op het Oktoberfest wordt afgerekend met contant geld. Er zijn tenten met een geldautomaat, waar je contant geld kunt opnemen.
 • Voor dag 1 en dag 2 zijn regionale openbaar vervoertickets voor de plaats van bestemming bij de reissom inbegrepen. Deze zijn nodig om je ontspannen te kunnen verplaatsen naar het centrum van Erding en de bierbrouwerij op dag 1 en en tussen Erding en München/Oktoberfest op dag 2. 

Optionele boeking heen- en terugreis

 • De heen- en terugreis zijn NIET inbegrepen. 
 • We bieden de optie om aanvullend op deze reis een vliegticket te boeken voor de heen- en terugreis. De keuzes hierin zijn Schiphol - München Airport (afstand enkele reis 800 km; 1 u. en 30 min.) vice versa of Düsseldorf Airport - München Airport (afstand enkele reis 600 km; 1 u en 10 min.) vice versa. Vanaf München Airport naar het hotel is het een half uur met de rechtstreekse buslijn (of met de trein met een overstap in München stad: een uur en een kwartier) en dan 15 minuten lopen vanaf het station Erding naar Motel Einstein. 
 • Prijs: op aanvraag. 
 • Neem contact met ons op of vermeld je wensen in het opmerkingenveld in je boekingsaanvraag. 

Optionele verlenging verblijf

 • Geniet nog een dag of paar dagen op eigen gelegenheid van München en het Oktoberfest.
 • Verblijf: Motel Einstein: op basis van beschikbaarheid van kamers. 
 • Prijs: op aanvraag. 
 • Neem contact met ons op of vermeld je wensen in het opmerkingenveld in je boekingsaanvraag. 

Inspanningsniveau

Deelnemenden aan deze reis dienen goed ter been te zijn, echter men hoeft niet getraind te zijn.

Mocht je twijfelen, aarzel dan niet en neem contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden. 

Algemene informatie over de vakantiebestemming Duitsland

Gebruik de link hieronder om nuttige informatie en tips over je vakantiebestemming Duitsland te vinden. De nadruk ligt op reiswaarschuwingen, paspoort- en visumregels, geld, contactadressen, communicatie en klimaat.

Reisinformatie Duitsland

Reisleider

De reisleider is Peter van den Boom en is gedurende deze reis:

 • het aanspreekpunt voor alle vragen en wensen.
 • de begeleider voor de excursies en de activiteiten.
 • degene die voor een optimaal verloop van je reisprogramma zorgt. 

Peter is samen met zijn vrouw Carmen, eigenaar van Bavaratrips: "Ik ben opgegroeid en woonachtig in Heeswijk-Dinther. Groot liefhebber van de reisbestemming Beieren. Ik heb er talloze vakanties doorgebracht en heb me jarenlang verdiept in alles wat met Beieren te maken heeft. In 2018 ben ik onder de naam Beleef Beieren begonnen als bemiddelaar tussen eigenaren van Beierse vakantie accomodaties en Nederlandse reizigers. Sinds 2021 ben ik gecertificeerd reisleider. In juli 2023 zijn Carmen en ik met Bavariatrips gestart voor het samenstellen en begeleiden van  (groeps)reizen naar het altijd weer verrassend mooie Beieren. Uit ervaring in de afgelopen jaren, weet ik dat het Oktoberfest een internationaal verbroederingsfeest is dat je minimaal één keer in je leven meegemaakt moet hebben. Sluit je aan om de onbeschrijflijk gezellige sfeer en entourage te beleven! Ik kijk er ook naar uit om je de wereld van de Erdinger Weißbräu te laten zien.   

Al direct na de boeking van deze bijzondere Oktoberfestreis ben ik jouw steun en toeverlaat. Alles met het doel je zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen, zodat je optimaal kunt genieten."

Boeking/prijzen/kamers

Boeken is mogelijk tot 15 augustus 2024, 6 weken voor aanvang van de reis. 

Neem contact met ons op als het aantal personen waarvoor je wilt boeken niet uitkomt met de beschikbare kamers! Dan kijken we samen verder, want het is goed mogelijk dat we nog extra of andere kamers kunnen regelen.   

Na je boeking via www.bavariatrips.nl krijg je de bevestiging in je mailbox. Na je boeking krijg je ook toegang tot de persoonlijke, voor jouw boeking bestemde, pagina. Als je de hoofdboeker bent en daarmee ook voor anderen geboekt hebt, staat het je natuurlijk vrij om je persoonlijke pagina te delen met je medereizigers. Binnen 2 werkdagen na de boeking krijg je op je persoonlijke pagina de definitieve boekingsdocumenten en een verzoek voor de aanbetaling.

De reisleider zorgt daarna dat je via de persoonlijke pagina up to date wordt gehouden. Zo zorgt Bavariatrips ervoor dat je je goed voorbereid en goed geïnformeerd kunt verheugen op deze unieke Oktoberfestreis.   

De prijzen* per persoon voor het hele pakket zijn op basis van de kamerkeuze in het hotel.

* Exclusief reserveringskosten per boeking 25,- euro; bijdrage calamiteitenfonds 2,50 euro per boeking; bijdrage SGR 5,- euro per persoon. 

 • op basis van een éénpersoonskamer: € 460,-. 
 • op basis van een tweepersoonskamer: € 380,-. 
 • op basis van een driepersoonskamers: € 350,-. 

Reis locatie

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen
 • 3 keer ontbijt
 • Begeleiding door reisleider
 • Passpartout OV München-Erding 2 dagen
 • Welkomstbier Gasthaus zum Erdinger Weißbräu
 • Beiers avondgerecht in Gasthaus zum Erdinger Weißbräu
 • Rondleiding Privatbrauerei Erdinger Weißbräu
 • Bierproeverij plus Brotzeit in Erdinger Weißbräu
 • Zitplaatsreservering Oktoberfest in de Armbrustschützenzelt
 • 50,- euro waardebonnen voor de Armbrustschützenzelt

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Dranken en maaltijden welke niet in het programma vermeld staan
 • Fooien (Trinkgeld)
 • Reis- en annuleringsverzekering (dringend advies: zelf regelen aub)

Data en prijzen per persoon

calender BeginEindeAant. deelnemersPrijsinfo
calender26-09-202428-09-2024Min 8, max 30Vanaf € 360,-
Heeft u andere wensen? Reis op maat

Hotels

Motel Einstein

Alle kamers zijn voorzien van toilet, douche, tv en WIFI. Klik onder het logo voor alle informatie over het hotel en de kamers.

Reis boeken!

Hulp nodig?

App of mail ons

whatsapp06-23437570

email info@bavariatrips.nl