Vorige pagina

Wellness in Bad Kissingen

Direct boeken
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
 • Heilwassertasting drinkritueel
 • Dagelijks genieten van helend bronwater
 • Waldbaden
 • Populair klassieke concerten van de Staatsbad Philharmonie Orkest
 • SPA Elemente uitgebreide wellnessfaciliteiten in het hotel
 • Verblijf in magnifiek topklasse hotel

EEN 4 ÓF 8 DAAGS WELLNESS-ARRANGEMENT INCLUSIEF 2 GROEPSACTIVITEITEN.

Wil je ontsnappen aan de dagelijkse hectiek? Heb je zin om eens heerlijk luxe te ontspannen? Dan is genieten van dit heerlijke welness-arrangement iets voor jou! In één van de mooiste historische kuuroorden van Europa kom je helemaal tot rust.

Je verblijft midden in de prachtige, elegante kuurstad van Bad Kissingen. De kuurstad was vroeger alleen toegankelijk voor de kuurgasten. Nu is de kuurstad open voor iedereen. Je duikt er in een heerlijke andere wereld die zich niet makkelijk laat omschrijven.

Proef van de heerlijke ontspannen sfeer in Grand Hotel Kaiserhof Victoria en van de unieke geneeskrachtige waterbronnen met hun positieve effecten op je gezondheid. Verken ook de KissSalis Therme en geef je helemaal over aan de natuur met een expert op het gebied van Waldbaden. Sluit je tenslotte aan bij een boeiende rondleiding met gids langs de uitgestrekte en prachtig aangelegde parken en imposante gebouwen. De helende kracht van het water, de verbinding met de natuur, de combinatie van de statige kuurstad met de gezellige binnenstad van Bad Kissingen. Dit alles komt voorbij in het arrangement dat Bavariatrips samen met Grand Hotel Kaiserhof Victoria voor je heeft samengesteld.

Een paar dagen wellness in Bad Kissingen en je als herboren gaan voelen! Voor een eerste impressie van het hotel kun je op onderstaande link klikken.

GRAND HOTEL KAISERHOF VICTORIA

Verheug je in het hotel op de 'Elemente SPA', met verschillende sauna's en stoombaden, een zwembad, een fitnessruimte, ontspanningsruimtes en een ruimte voor  schoonheidsbehandelingen. Bijzonder is verder de exclusieve zoutwaterwereld, doordat Grand Hotel Kaiserhof Victoria een eigen zoutwaterbron heeft. 

Wil je deze unieke reis graag beleven, maar komt je deze week niet uit? Dat is geen probleem. Boek dan een ander arrangement door met ons contact op te nemen! 

Reisbeschrijving

Dag 1 (maandag 26-02-2024)): welkom in Bad Kissingen

Op eigen gelegenheid kom je aan in Bad Kissingen. Inchecken in Grand Hotel Kaiserhof Victoria kan vanaf 15 uur. Vanaf 16 uur is reisleider Peter aanwezig. Onder het genot van een welkomstdrankje vertelt Peter over mogelijkheden voor de invulling van de wellnessdagen en geeft een korte intro over Bad Kissingen.  

Het arrangement is geheel naar eigen wens in te vullen. Bad Kissingen en ook Grand hotel Kaiserhof Victoria bieden vele mogelijkheden om deze dagen in luxe en rust door te brengen en het ultieme welness gevoel te ervaren. We willen je deze dagen echter ook kennis laten maken met in ieder geval 2 bijzondere activiteiten. Die worden beide begeleid door reisleider Peter. De eerste start gelijk deze dag. Om 17 uur ontvangt de 'Brunnenfrau' ons voor de 'Heilwassertasting'. Een eenvoudige vertaling van deze term is Bronwaterproeverij maar dat doet eigenlijk geen eer aan dit drinkritueel. 

Bad Kissingen kent zeven medisch erkende geneeskrachtige bronnen (Heilwasser) met ieder hun unieke eigenschappen. Tijdens deze bijeenkomst legt de Brunnenfrau je  de werking van de geneeskrachtige drinkwaterbronnen uit. Aan de hand van deze uitleg kun je zelf je persoonlijke drinkritueel voor de komende dagen bepalen. Dat houdt in dat er in de ochtend en middag, voorafgaand aan het ontbijt en diner, de mogelijkheid is een drinkkuur te volgen in de Wandelhalle tegenover het hotel. Natuurlijk is deelname aan een drinkkuur geheel vrijblijvend. 

Na de uitleg neemt reisleider Peter afscheid. Hij komt woensdag terug voor de volgende gezamenlijke activiteit: 'Waldbaden'. 

Vanaf 18.30 uur kun je genieten van het heerlijk uitgebreide dinerbuffet. De avond kan naar eigen behoefte ingevuld worden. Blijf je lekker bij de kachel en geniet je van de hotelfaciliteiten of sluit je de dag af met een kleine wandeling door de straten van de kuurstad. 

Dag 2 (dinsdag 27-02-2024): verkenning van de omgeving

Vandaag start je het persoonlijke Heilwasser drinkritueel voor de komende dagen. Van 7.00 tot 9.00 uur wordt het bronwater uitgeschonken in de Brunnenhalle. Voor een optimale werking van het geneeskrachtige bronwater, nuttig je het water - wandelend door de prachtige Wandelhalle - ongeveer 20 à 30 minuten voorafgaand aan het eten. 's Middags is de Brunnen- en Wandelhalle geopend van 16.00 tot 18.00 uur. 

Het ontbijtbuffet is in één van de authentieke, prachtige vertrekken van het hotel Kaiserhof Victoria. 

Er zijn talrijke mogelijkheden om het dagprogramma vandaag en de komende tijd in te vullen. Naast de wellnessactiviteiten in het hotel en verderop bij de prachtige Kissalis Therme, kun je genieten van de kuurstad met de prachtige gebouwen en parken. Of je loopt een stukje verder naar de gezellige, sfeervolle oude binnenstad van Bad Kissingen.

Dag 3 (woensdag 28-02-2024): Waldbaden

Met het Heilwasser drinkritueel en het heerlijke ontbijtbuffet starten we deze dag. Deze ochtend mag u kennismaken met de 2e groepsactiviteit: Waldbaden. Hierbij worden je zintuigen blootgesteld aan de bosatmosfeer om je gezondheid te stimuleren en te verbeteren. Deze" bosgeneeskunde" is ontwikkeld in de jaren 80 in Japan (Shinrin-Yoku) en van daaruit over de wereld verspreid. Diverse onderzoeken tonen verschillende gezondheidseffecten aan, waarbij gesteld wordt dat “een bosbad van 2 uur al een positief effect heeft op je gezondheid”. Vandaag kun je dat zelf ervaren. In het bos dompelen we ons met al onze zintuigen onder in de prachtige natuur. Natuurgids Mario heeft zich gespecialiseerd in de kunst van Waldbaden en begeleidt deze bijzondere wandeling. Mario vertelt: "Er zijn veel fascinerende plekken in en om Bad Kissingen. De bossen vormen de perfecte plek om in een heel bijzondere sfeer te ontspannen."  Om weer lekker op te warmen sluiten we deze gezamenlijke activiteit af met koffie/thee en gebak. 

Naar verwachting zijn we rond 14 uur terug bij het hotel. Vanaf nu is het verblijf in Bad Kissingen verder vrij in te vullen. Reisleider Peter is deze middag nog aanwezig om je van tips te voorzien.  

Belangrijk is overigens dat vanaf vandaag tot zondag het Staatsbad Philharmonisch orkest dagelijks optreedt in de Wandelhalle. Het 13 koppig kuurorkest is iets heel bijzonders. Zij hebben een repertoire van ongeveer 2000 muziekstukken. Ze wisselen klassiek af met walsen en polka’s, maar ook fragmenten uit opera’s en musicals.

Dag 4 t/m 8 (donderdag 29-02/maandag 04-03-2024): loslaten, genieten en nieuwe energie

De gasten die het 4 daagse arrangement hebben geboekt beginnen vandaag aan hun laatste dag in Bad Kissingen. Dat betekent nog een keer genieten van het ochtend arrangement en daarna uitchecken. 

De boekers van het 8 daagse arrangement hebben nog een mooi vooruitzicht.   

De extra's in het arrangement en de activiteiten die je kunt ondernemen met je Gastkarte helpen je aan fantastische, ontspannen dagprogramma's. Je zult tijd tekort komen.

Verderop hieronder zijn faciliteiten van het 4 en 8 daagse arrangement én de voordelen van de Gastkarte van Bad Kissingen vermeld.

Over Bad Kissingen

Bad Kissingen wordt gezien als het mooiste en beroemdste kuuroord van Duitsland.
Bad Kissingen werd in 2021 uitgeroepoen tot UNESCO werelderfgoed. Het is onderdeel van 'The great Spa Towns of Europe'. Proef de oude sfeer uit de tijd dat hier de adel uit heel Europa samen kwam om te kuren.

Het was de prinsbisschop Friedrich Karl von Schönbrunn, welke regeerde vanuit Würzburg, die in de eerste helft van de 18e eeuw aan de oorsprong staat van de reputatie die Bad Kissingen nu heeft. De stad groeide destijds uit tot een kuuroord dat zich kon meten met andere opkomende kuuroorden.

In de tijd dat Beieren een koninkrijk was, werd Bad Kissingen in de 2e helft van de 19e eeuw onder koning Ludwig II, uiitgebouwd tot een internationaal topkuuroord. 

FILM MET KORTE IMPRESSIE BAD KISSINGEN

Het 4 daagse arrangement in Grand Hotel Kaiserhof Victoria

Het 4 daags arrangement is inculsief:

- 3 overnachtingen in Superior klasse kamer
- 3 x uitgebreid ontbijtbuffet
- 3 x uitigebreid dinerbuffet 
- 1 x koffie & gebak 
- 1 x 20 minuten warm koolzuurbad
- 1 x verwelkomingsglas Sekt 
- 1 x wellnesswaardebon van €10
- gebruik van de wellnessruimten Elemente-SPA
- badjas en saunahanddoeken bij aankomst op de kamer

Het 8 daagse arrangement in Grand Hotel Kaiserhof Victoria

Het 8 daagse arrangement is inclusief:

- 7 overnachtingen in Superior klasse kamer
- 7 x uitgebreid ontbijtbuffet
- 6 x uitgebreid dinerbuffet 
- 1 x 3-gangen menu in het restaurant Stelldichein
- 1 x koffie & gebak 
- 1 x keizerlijke rugmassage
- 1 x 20 minuten warm koolzuurbad
- 1 x hydraterende lichaamsbehandeling
- 1 x verwelkomingsglas Sekt 
- 1 x fles water op de kamer 
- gebruik van de wellnessruimten Elemente-SPA
- badjas en saunahanddoeken bij aankomst op de kamer

Toeristenbelasting en de voordelen van de Gastkarte van Bad Kissingen

Hiermee draag je bij aan de bekostiging van het onderhoud van de gebouwen en parken. Als tegenprestatie krijg je de Gastkarte (gastenkaart) met een uitgebreid pakket aan voordelen. De toeristenbelasting is €3,90 per persoon per dag. 

Een overzicht van de belangrijkste voordelen van je gastenkaart: 
- een extra uur in de KissSalis Therme
- toegang tot de Bayerische Spielbank (casino) Bad Kissingen 
- talrijke kortingen in cafés, winkels, restaurants, enz. 
- stadsrondleidingen met gids op woensdag, donderdag of vrijdag: start 14.00 uur
- toegang tot en gebruik van de verschilende bronwaters geserveerd in de Brunnenhalle
- toegang tot de concerten van de Staatsbad Philharmonie
- gebruik van buslijnen in het hele district, inclusief alle stadsbussen en korting op de taxiservice

Aanvullende informatie

 • Voor deze reis zijn minimaal 6 deelnemers vereist. 
 • Indien het minimumaantal deelnemers van 6 niet wordt bereikt, kan de reis tot 35 dagen voor aanvang door Bavariatrips worden geannuleerd. Het maximale aantal deelnemers voor beide arrangementen samen is 18. 
 • We wijzen je hierbij op het belang van een reisverzekering en een annuleringsverzekering. Mocht je hier advies over willen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.   
 • Duitsland in het algemeen en zeker ook Beieren, is het land van contant geld. Het advies is daarom niet volledig op pinbetalingen te vertrouwen.

Vervoer

 • De afstand naar Bad Kissingen is vanaf Utrecht 520 kilometer. De route is nagenoeg geheel over snelwegen. De normale reistijd is ongeveer 5,5 uur. 
 • Een goed alternatief voor de auto is het openbaar vervoer. Vanaf het treinstation in Bad Kissingen is het een kwartier lopen naar het hotel. We informeren en adviseren je graag over de mogelijkheden van het openbaar vervoer. 

Boekingen/kamers/prijzen

Na je boeking krijg je de bevestiging in je mailbox. Na je boeking krijg je ook toegang tot de persoonlijke, voor jouw boeking bestemde, pagina. Als je de hoofdboeker bent en daarmee ook voor anderen geboekt hebt, staat het je natuurlijk vrij om je persoonlijke pagina te delen met je medereizigers. Binnen 2 werkdagen na de boeking krijg je de definitieve boekingsdocumenten en de factuur.

De reisleider zorgt daarna dat je via de persoonlijke pagina regelmatig up to date wordt gehouden. Zo zorgt Bavariatrips ervoor dat je je goed voorbereid en goed geïnformeerd kunt verheugen op deze 'wunderbare' reis naar Bayern. 

Je kunt per kamer en kamertype (1 of 2 persoonskamers) boeken. Neem contact met ons op als je vragen hierover hebt of het aantal personen niet uitkomt met de beschibkare kamers!

De totale reissom van het arrangement per persoon is*: 

 • op basis van een éénpersoonskamer (klasse Superior): 4-daagse reis € 470-; 8-daagse reis € 970,-. 
 • op basis van een tweepersoonskamer (klasse Superior): 4-daagse reis € 440,-; 8-daagse reis € 900,-. 

De uiterlijke boekingsdatum voor deze reis is 20 januari 2024.

* exclusief reserveringskosten per boeking 25,- euro; bijdrage calamiteitenfonds 2,50 euro per boeking; bijdrage SGR 5,- euro per persoon; toeristenbelasting (terplekke in het hotel af te rekenen) 3,90 euro per persoon per dag. 

De reisleider

De reisleider is Peter van den Boom - tevens oprichter en mede-eigenaar (samen met zijn vrouw Carmen) van Bavariatrips. "Ik ben opgegroeid en woonachtig in Heeswijk-Dinther. Fervent liefhebber van de reisbestemming Beieren, door talloze vakanties in Beieren en mijn jarenlange verdieping in alles wat met Beieren te maken heeft. Sinds medio 2018 ben ik actief in de bemiddeling tussen Beieren en de Nederlandse reiziger via Beleef Beieren en sinds 2021 ben ik gecertificeerd reisleider. Bij mijn eerste bezoek aan Bad Kissingen was ik er meteen van overtuigd: dit is een plek waar je wilt zijn en wilt terugkomen voor volledige ontspanning en nieuwe energie. Wat een vakantie in deze wellnessoase helemaal perfect maakt is een verblijf in het magnifeke Grand Hotel Kaiserhof Victoria.

Ik ben op de aankomstdag aanwezig om je welkom te heten en ben dan bij de Heilwassertasting. Ook ben ik er op woensdag bij de het Waldbaden."

Inspanningsniveau en beperkte mobiliteit

Het is een wellnessvakantie, waarbij het inspanningsniveau heel persoonlijk is. Voor het Waldbaden is enige wandelervaring aanbevolen.  
Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie en het bespreken van wat mogelijk is. 

Reisinformatie Duitsland

Gebruik de link hieronder om nuttige informatie en tips over je vakantiebestemming Duitsland te vinden. De nadruk ligt op reiswaarschuwingen, paspoort- en visumregels, geld, contactadressen, communicatie en klimaat.

REISADVIES DUITSLAND

Reis locatie

Inbegrepen

 • 3 of 7 overnachtingen met half pension in 4 sterren hotel
 • Waldbaden met gids
 • Diverse extra's in het arrangement
 • Heilwassertasting op dag van aankomst
 • Gastkarte voor gratis activiteiten en kortingen in Bad Kissingen
 • Reisleiding op locatie bij de 2 groepsactiviteiten en 24 uur bereikbaar
 • De zekerheid van ANVR, Calamiteitenfonds en SGR

Niet inbegrepen

 • Reis- en annuleringsverzekering (dringend advies: zelf regelen aub)
 • Lunches en drinken
 • Heen- en terugreis
 • Toeristenbelasting à 3,90 euro p.p. per dag (terplekke te voldoen)

Data en prijzen per persoon

calender BeginEindeAant. deelnemersPrijsinfo
26-02-202401-03-2024Min 3, max 8Vanaf € 440,-
26-02-202404-03-2024Min 3, max 8Vanaf € 900,-
Heeft u andere wensen? Reis op maat

Hotels

Hotel Kaiserhof Victoria sterstersterster

Het op de werelderfgoedlijst geplaatste Grand Hotel Kaiserhof Victoria is een eersteklas verblijf met een unieke uitstraling.

Reis boeken!

Hulp nodig?

App of mail ons

whatsapp06-23437570

email info@bavariatrips.nl